UX

Veld onderzoek leo kanner college

By april 7, 2019 mei 6th, 2019 No Comments

Voor de proftaak heb ik een veldonderzoek uitgevoerd bij het Leo Kanner college. Ik heb hier samen met een mede student een middag meegelopen en een paar lessen bezocht. Voorafgaand aan deze dag hadden we dan ook het doel om een goed beeld van de schoolgang te krijgen en antwoorden te vinden op een aantal specifieke vragen als ‘mogen die studenten een telefoon gebruiken op school’. Ik heb alle bevindingen die ik deze dag heb waargenomen vastgelegd in een soort van logboek. De link naar dat bestand vind je hier: link .

Het was een leerzame dag voor het project en we hebben onze bevindingen gebruikt voor het onderbouwen van keuzes voor het project. Door het veldonderzoek (wat ook door andere studenten uit de proftaakgroep is uitgevoerd) hebben we bijvoorbeeld de keuze kunnen maken om te kiezen voor het meten van data op lange termijn, inplaats van het maken van een systeem wat ingrijpt / alarmeert op specifieke momenten. Omdat we bijvoorbeeld in die klassen hebben kunnen zien hoe goed de docenten die leerlingen aanvoelen.

Relfectie leerdoelen

Gebruikersonderzoek:

Door een dag mee te lopen op het leo kanner college hebben we ons verdiept in de eindgebruikers / doelgroep van ons product. Omdat we zon specifieke en relatief smalle doelgroep hebben voor dit project leende dit zich ideaal voor het uitvoeren van veldonderzoek.  Omdat we zo op een gemakkelijke wijze konden ervaren wat onze gebruikers ervaren, kunnen we nu beter rekening houden met wat de beste keuzes zijn voor onze doelgroep.

 

Conceptueel denken:

Dit veldonderzoek heeft grote invloed gehad op de vorming van ons concept. Waar we eerst het plan hadden om stress aanvallen te voorkomen door preventief te melden, hebben we nu door inzicht te krijgen in de doelgroep gekozen voor het meten van data op lange termijn.

Leave a Reply